Aug 26, 2012

Svaki početak je težak...


   Obećala sam, javno, pa je red i da ispunim obećanje. Krećem da piskaram, a nadam se da će me inspiracija dugo držati i da će dovoljan broj Vas biti zainteresovano da, na to što ja imam da kažem, ponekad „baci oko“ ;)
   Sve je počelo pre...sad već gotovo tri godine... kada sam, inspirisana sestrom i drugaricom, pokušala i sama nešto da napravim od te čudotvorne polimerske gline. U skulpturi i modelovanju nikad nisam bila preterano dobra, ali je 2D oduvek bio moj fah ;) Slobodna ruka, grafitna olovka i hartija su, od kad znam za sebe, bili sasvim dovoljni da mi satima drže pažnju. Arhitektura, kao moj životni poziv, u jednu ruku uspela je da spoji moju sklonost ka prirodnim naukama i umetnosti, ali vektorska grafika i svedenost pokreta na desetinu milimetra mi, u nekoj mojoj potrebi da se izrazim, nisu davali dovoljno slobode. Iz tog razloga, jedini način da ja pristupim polimerskoj glini je bilo putem crteža. 

Moje prvenče!

    Motiv nije bio sporan! Malog princa sam prvi put pročitala u 7-oj godini života i od tad mu se uvek iznova vraćam. Tehnika je morala da pretrpi određene eksperimente i promene, ali to je i razumljivo... Ne znam nikoga ko se glinom bavi na ovaj način, pa sam od početka sve morala da otkrivam sama (što za nekoga, ko dokazano najbolje uči iz sopstvenih grešaka, i nije tako loše :)
      Eee, tako je nastao NeckLESS...is MORE! ;D
   A blog, iako istog naziva, neće govoriti samo o tome. Umetnost, kreativnost, rukotvorine, fotografija, putovanja, hrana... teme su koje mi se sada, kao potpunom blog-početniku, čine jako inspirativne. Trudiću se da budem na visini sebi postavljenog zadatka! ;DDD  
2 comments:

  1. svaka čast majstorice! ponosna sam sto imam tvoje radove!

    ReplyDelete